Когато навън е сиво и дъждът те похлупва, а спомените за

...
Когато навън е сиво и дъждът те похлупва, а спомените за
Коментари Харесай

Седмица в Тропиците с музиката на Мартин Денев

Когато на открито е сиво и дъждът те похлупва, а спомените за пътешествия, слънце и море наподобяват като сънища, на помощ идва музиката.

Новият албум на Мартин Денев, този път публикуван под псевдонима El Manga – „ Another Week in the Tropics “ / “Още една седмица в Тропиците “/, идва като че ли по поръчка, с цел да ни избави от есенните депресии.

Музикантът, който е и диджей, и продуцент, живее близо 10 година на остров Бали. Наскоро се завърна в България, само че донесе със себе си цялата палитра от цветове и звуци на тропика, както и онази наслада за всеки ден от живота, която най-добре познават хората от Изтока.

Мартин е с класическо музикално обучение, приключил е Консерваторията в Ротердам с джаз пиано и Berklee College of Music в Бостън, учил е латино пиано в Куба.

Необичайната коронавирус година – 2020, се оказа извънредно продуктивна за музиканта. Само няколко месеца след издаването на неговия ЕР албум „ Perfectly Enough “, който влезе в най-престижните международни ранглисти и в сърцата както на почитателите, по този начин и на музикалните критици, имаме още един драгоценен камък с последния му план EL Manga - „ Още една седмица в тропиците “, публикуван от австралийския лейбъл Issamin.

Шестте части „ Made in Bali “ са погалени от слънцето, потопени в залези, мариновани в островни подправки и изсушени на пясъка по плажовете на Индийския океан.

И още нещо – те носят отпечатъка на всички места по света, където музикантът-космополит е бил – от Аруба до Джакарта, от Холандия до Токио и Сингапур. В El Manga електронното звучене е преплетено с Nu Disco и латино, с африкански и етнически добавки. И поднесено с прохладна немарливост и тропическа лекост.

Музика за изпращане на слънцето с коктейл в ръка и палми, отразени в слънчевите очила...

В траковете участва целият набор на островния живот. „ Представете си по какъв начин ставате заран, обличате ризата си, усмихвате се, скачате на мотора и карате към плажа, с цел да отворите свеж кокосов орех и да погледате по какъв начин сърфистите „ хващат “ вълната, децата ритат топка, а девойките попиват слънцето с кожата си “, споделя Мартин за „ Jap Style “ – парчето, което цялостни дансингите с Nu Disco вариации. „ Ние просто желаеме да продължим да пътуваме с бриза в лицето и солта по кожата си... “.

„ Behind The Pines “ е прям фънк, “Sufi Dream ” загатва за тайнственост, “Playa Nostalgica ” носи латино течения, “Wet T-shirt ” те вкарва в темпото на късен летен следобяд, а “Two Islands ” потапя в нехайно самодоволство, когато единственият въпрос в главата ти е дали островите в далечината са населявани или не.

Изпълнен с аналогови синтезатори, Fender Rhodes и непредвиден оптимизъм, „ Another Week in the Tropics “ ще те накара да мечтаеш за островния живот. Така че – отпусни се, сложи ръце зад главата си и издишай - добре дошъл на остров Бали!

Another Week in the Tropics...
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР